Katolická charismatická konference v Brně začala

9. 7. 2009 11:54
Rubrika: Aktuálně | Štítky: z jedné vlny

Ve středu, 8. 7. 2009, v podvečer zaplnilo brněnskou katedrálu svatého Petra a Pavla několik stovek lidí, kteří přišli společně slavit mši svatou, která slavnostně zahájila již 20. ročník Katolické charismatické konference.

V katedrále bylo téměř nedýchatelno a lidí, kteří stáli, bylo snad více než šťastlivců, kteří s předstihem našli svá místa v lavicích. To ale nemohlo narušit atmosféru plnou očekávání a touhy. Kázání biskupa Vojtěcha Cikrleho končilo slovy o Ježíši, který nás miluje láskou tak velkou, že jejím symbolem je kříž.

Kříž je v životě každého z nás, a k tomu, abychom byli schopní ho nést, potřebujeme čerpat sílu a žít život z Ducha svatého. A právě toto, místo pro zastavení, místo pro načerpání nové síly a odvahy, místo pro setkání s živým Bohem, by měla přepokládaným šesti tisícům účastníků nabídnout Katolická charismatická konferce, která se letos již po několikáté koná v moravské metropoli a pro rok 2009 je vedena veršem z Matoušova evangelia "Vzchopte se, já jsem to. Nebojte se."

Duchovní život je cesta. Každý z nás je jinde, ale kdekoliv se nacházíme, tam je místo, kde se s námi může setkat Pán, zmínil Charles Witehead v první přednášce Pozvání k vyplutí, kde reagoval na moto celého setkání a vyzýval křesťany, aby se nebáli věřit Duchu svatému. Všechno, co řekl, podložil i příběhy ze svého života.

Katolická charismatická konference bude probíhat až do neděle 12. 7. 2009. Nyní je tedy teprv v samotném začátku. Přijet na konferenci je možné i bez přihlášení a zaplatit si vstup přímo na místě, a to třeba jen na jeden den. Organizátoři již sice nemůžou zajistit ubytování, ale přijet i na pár hodin se určitě vyplatí ;-) Modlitby, přednášky a divadelní představení, zajímavá setkání a povzbuzení - nejen to můžete na Katolické charismatické konferenci zažít.

Více informací a aktualit: http://www.konference.cho.cz/

Zobrazeno 1813×

Komentáře

Camel1987

Škoda, že se musím učit... tak rád bych tam byl!

vojtec

nás miluje láskou tak velkou, že jejím symbolem je kříž. - tahle slova nechci zapomenout.

Ester

Camel987: Včera při modlitebním večeru se Katka s Vojtěchem modlili i za ty, kteří nemohli přijet, protože pro Boha neexistuje ohraničení vzdáleností, zdmi haly apod.<br />
A příště to třeba vyjde;-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona