TZ: Křesťanská konference je ještě mladá – slaví letos své dvacetiny

10. 7. 2009 10:54
Rubrika: Aktuálně | Štítky: z jedné vlny

Katedrálu sv. Petra a Pavla na tzv. Petrově v Brně zaplnily ve středu večer 8. července 2009 stovky křesťanů. Mší, která tu začala v sedm hodin večer, byl zahájen jubilejní 20. ročník Katolické charismatické konference. Toto setkání potrvá od středy 8. do neděle 12. července a v Brně se koná již potřetí. Záštitu nad konferencí převzali biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle a rovněž náměstek primátora města Brna MUDr. Daniel Rychnovský.

Podmínky pro ni jsou na brněnském výstavišti opravdu výborné, takže organizátorům zbývá „jen“ vylepšovat organizaci a udržovat a obnovovat organizační tým.

Uspořádání  tak obrovského setkání totiž není žádná  hračka, vždyť ve středu odpoledne bylo registrováno již 2000 účastníků. Konečné množství návštěvníků konference se ale podle odhadů vedoucího organizačního týmu Josefa Dvořáčka bude blížit 6000, takže se zřejmě prolomí loňský rekord. Tradiční ubytovací kapacity, které pořadatelé konference dosud využívali, byly již několik týdnů dopředu téměř zcela vyčerpané. Lidé se sjíždějí z celé republiky, ale i ze zahraničí, zvláště ze Slovenska. Účastníci konference nejsou omezeni ani konfesně – konference je ekumenická, to znamená, že je otevřená nejen katolickým, ale i ostatním křesťanům a dalším lidem, které svou náplní přitáhne.

Program konference je v podstatě již ustálený, což neznamená, že není pestrý. Obsahuje přednášky, společnou modlitbu i modlitbu v tichosti, bohoslužby, večerní posezení či krátká divadelní představení. Přednášejí známě osobnosti z Čech, Moravy, ale i ciziny. Letos nás navštíví Charles a Sue Whiteheadovi z Anglie. Charles Whitehead je jedním z nejzkušenějších vedoucích hnutí charismatické obnovy vůbec a působí po celém světě.

A tak lidé přicházejí na výstaviště, kde se obyčejně nabízejí lepší a nejlepší výrobky všeho druhu, aby vyšli vstříc Bohu, jak je vybízel při středeční večerní mši biskup Vojtěch, protože on je umí občerstvit. Také dobrý artikl – a zadarmo!

Zobrazeno 1820×

Komentáře

vojtec

a tak já myslím, že otec biskup může být spokojený, že jsme vstříc Bohu aji docela vyšli;-) A občerstvit skutečně umí otec biskup i Bůh:-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona