Charismatická konference začíná! Přijeďte!

7. 7. 2010 23:35
Rubrika: Aktuálně | Štítky: KCHK , akce:kchk2010 , z jedné vlny

Dnes 7. července byla zahájena v Brně v katedrále svatých Petra a Pavla večerní mší svatou 21. katolická charismatická konference. Bohoslužbu vedl biskup Vojtěch Cikrle, katedrálu zaplnili křesťané všeho věku a ozývala se živým zpěvem moderních duchovních písní.


Tak začíná letošní ročník nevšedního setkání věřících z naší země, ale i Slovenska. Další program bude probíhat především na brněnském výstavišti BVV (v pavilonech F a G) a také v některých dalších brněnských kostelích. Do středeční noci se registrovaly asi tři tisíce účastníků, podle předběžných odhadů počet lidí, kteří letos přijedou na konferenci, zase o něco stoupne oproti loňskému roku v souladu s dosavadním trendem, takže by se měl vyšplhat mezi pět a šest tisíc návštěvníků.

Do Brna už přijel i významný zahraniční host konference - Francouz Jacques Philippe. Píše a přednáší o věcech lidské duše, jejích potřebách a naplnění a organizátoři mu svěřili hned čtvrteční dopolední program, pro nějž zvolil trošku tajemný název Dvojjediná láska.

Ovšem i další části programu jsou lákavé - ve čtvrtečním odpoledni bude mluvit Vojtěch Kodet o Bohu jako Bližním a večer jsou všichni, kdo se rádi nechají zklidnit a uvést do přemýšlení a modlitby prostřednictvím hudby, zváni na koncert anglického zpěváka a kytaristy Johna de Jong a jeho kapely.

Mezi další pozvané přednášející patří Aleš Opatrný, Kateřina Lachmanová, Tomáš Holub, Bogdan Stepien, Josef Zeman a Marie Svatošová. Náplní konference však nemá být jen pasivní poslouchání krásných řečí, ale osobní kroky ve vztahu k Bohu, proto tu mají místo i mše svaté, svátost smíření a společné modlitby. Mnozí se na tohle křesťanské shromáždění těší i pro jeho atmosféru svobody a radosti, dotvořenou emotivními, ale přitom i duchovními zpěvy, zpívanými všemi, kdo se chtějí přidat. Pro chvíle relaxace jsou připravena divadelní představení či volný večer s vínem u cimbálu.

Rozvíjející se sekcí konference je takzvaná dětská konference. Její počátky pramení z banální myšlenky umožnit rodičům, aby se mohli nerušeně soustředit na zásadní body programu, tím, že jim organizátoři nabídnou službu hlídání dětí v maxi dětském koutku. Postupně se však během let do tohoto hlídání vloudila lehká duchovní náplň přizpůsobená věku dětí a letos poprvé budou mít děti i svoje dětské mše svaté.

Ač se na konferenci přihlašují dobrovolným a neplaceným organizátorům z Brna i mnoha dalších míst republiky měsíce dopředu stovky lidí, jste zváni všichni; můžete přijet, i když se rozhodnete dnes, zítra či pozítří. Ačkoli má setkání v názvu slova „katolický" a „charismatický", je vítán každý, koho zaujme program a přichází v dobré vůli. Všechno, co potřebujete o konferenci vědět, najdete na internetových stránkách http://konference.cho.cz/

O stánku signály.cz na letošní KCHK si přečtěte zde. Nezapomeňte nás navštívit:-)

Tisková zpráva KCHK, Foto: Vít Kobza

Zobrazeno 1688×

Komentáře

vojtec

Podívejte se také na reportáž České televize: <a href="http://www.ct24.cz/regionalni/brno/95244-na-brnenskem-vystavisti-se-sesly-tisice-vericich/" target="_blank">http://www.ct24.cz/regionalni/brno/95244-na-brnenskem-vystavisti-se-sesly-tisice-vericich/</a>

hans

Skoro se mi chce brečet, když si uvědomuju, kolik jsme tam dostal...<br />
Děkuju!!!!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona