22. ročník Katolické charizmatické konference opět v Brně

31. 5. 2011 21:50
Rubrika: Aktuálně

Ve středu 6.7. 2011 zahájí biskup Vojtěch Cikrle večerní mší svatou v katedrále na Petrově již 22. ročník Katolické charizmatické konference. Spolu s prvním náměstkem hejtmana Jihomoravského kraje a senátorem Stanislavem Juránkem nad celou touto akcí také převzal záštitu.

Samotná konference, kterou pořádá hnutí Charizmatické obnovy, pak bude v následujících dnech probíhat v pavilonech F a G1 areálu BVV Brno. Očekává se účast až šesti tisíc lidí z celé republiky i ze Slovenska. Tohoto setkání se mohou zúčastnit nejen katolíci a členové jiných křesťanských církví, ale je otevřené i pro lidi duchovně hledající.

Program konference je již tradičně tvořen přednáškami známých osobností z náboženského prostředí - P. Vojtěcha Kodeta, Kateřiny Lachmanové a dalších. Účastníci se mohou těšit na hlavního hosta tohoto ročníku, autora mnoha knih a papežského kazatele, P. Raniera Cantalamessu z Itálie a jeho úvahy nad mottem letošní konference: "Udělejte všechno, co vám řekne."   
Své místo má v programu každodenní mše svatá, adorace, společné modlitby.

Možnost oddychu nabídnou divadelní představení, posezení u cimbálu s přáteli, výuka biblických tanců.

Na přípravě konference se podílí týmy programový a organizační, kterým pak během konference  bude pomáhat až ke třem stům dobrovolníků, převážně mládeže z Brna a okolí. Většina těchto pomocníků je zapojena ve velmi oblíbené "dětské" konferenci -  programu připraveném speciálně pro děti. Ve skupinkách si děti hrají, sportují, mají i krátké duchovní programy přiměřené věku a také samostatnou mši svatou.

Podrobnější informace o programu konference a elektronickou přihlášku najdete na adrese http://konference.cho.cz nebo na stránkách charizmatické obnovy.

Zobrazeno 1088×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona