KCHK se rozproudila

9. 7. 2010 0:45
Rubrika: Aktuálně | Štítky: KCHK , akce:kchk2010 , z jedné vlny

Na brněnském výstavišti dnes pokračovala druhým dnem 21. katolická charismatická konference. Současně také začala konference pro děti, které mají svůj vlastní program. Její organizátoři přívítali téměř pět stovek dětí ve věku od čtyř let.


Po úvodních organizačních informacích a modlitbě chval vedenou konferenční kapelou Chapela, přišel čas první přednášky. Známý exercicátor kněz Jacques Phillipe z komunity Blahoslavenství hovořil na téma Dvojjediná láska. Co to znamená? Milovat Boha celým srdcem, celou duší, celou myslí, celou silou a zároveň bližního, stejně jako sám sebe. Otec Jacques zdůrazňoval především rozměr lásky k sobě samému. Vztah k Bohu, k bližnímu a k sobě samému přirovnával k sezení na trojnožce. Pokud jednu nohu podrazíme, už se na ní neudržíme. V odpolední přednášce oblíbený kazatel, karmelitán Vojtěch Kodet vysvětloval, co znamená název Bůh jako bližní. Otec Vojtěch se zaměřoval na porozumění tomu, kdo je můj bližní. Lásku Boha k člověku přiblížil na knize Píseň písní, kde je na lásce milenců ukázáno, jak Bůh vášnivě miluje každého člověka a po nás jen chce, abychom se jim nechali milovat. „Bůh jako bližní je nejblíže našemu srdci," zakončil svou přednášku karmelitán. Oba přednášející se svých proslovech odkazovali na motto konference: „Uviděl ho a byl pohnut soucitem." Tento citát vychází z podobenství o milosrdném Samaritánovi v Lukášově evangeliu. Motto vystihuje také konferenční ikona od Jindry Hubkové nad pódiem.

Během obědové pauzy se nejen dětem nabízela možnost pobavit se u loutkového divadelního představení Víti Marčíka juniora. Této nabídky využily stovky spokojených dětí i jejich rodičů.

Před zahájením odpoledního programu pozdravil přítomné místní biskup Vojtěch Cikrle a poděkoval za modlitby účastníků konference za zdar loňské návštěvy papeže Benedikta XVI. v České republice, o něž před rokem prosil.

Každý den se na této pětidenní akci koná mše svatá. Dnes ji sloužil vojenský kaplan Jan Pacner. Na večer nabídli organizátoři konference téměř pěti tisícovkám účastníků dva programy: koncert chval vynikajícího anglického křesťanského hudebníka Johna de Jonga s kapelou a zároveň oddechové posezení s přáteli u cimbálu s ochutnávkou moravských vín. O víkendu očekávají pořadatelé příjezd dalších účastníků. Na konferenci můžete přijet i bez přihlášení, veškeré informace najdete na internetových stránkách konference.cho.cz

O stánku signály.cz na letošní KCHK si přečtěte zde. Nezapomeňte nás navštívit:-)

Tisková zpráva KCHK, Foto: Vít Kobza

Zobrazeno 5525×

Komentáře

GiovanniB

Letos jsem stihl z celé konference jen koncert Johna De Jonga, ale stálo to opravdu za to. Byl to druhý koncert, na kterém jsem si ho mohl poslechnout na živo - má úžasný charisma a dar vnést pokoj do vašich srdcí skrze chvály, které zpívá. No úžasný - DOPORUČUJI !!!

ElDedkus

De Jonga jsem zazdil po třetí písničce. Já doporučit nemůžu.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona